OVER MIJ

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Een mooie doodskist
helpt bij het rouwproces’

Waarom ik geen boekenkast maak, maar een grafkist? Ik wil heel graag iets bijdragen aan de laatste ceremonie van het aardse leven. Een mooie doodskist helpt naar mijn idee bij het rouwproces. Zeker als diegene die gaat overlijden of de nabestaanden hem zelf hebben gemaakt.

Hoe je leven er ook uit heeft gezien en wat je ook gedaan hebt, de dood is voor iedereen hetzelfde. In onze cultuur staan we redelijk ver af van de dood. Ik wil het graag wat meer bij het leven betrekken en er verzachting in aanbrengen, want één ding is zeker, we gaan allemaal een keer.

Werken met hout geeft mij veel voldoening. In 2007 ben ik begonnen als begeleider bij Zorghoutvesterij Welna, een dagbestedingslocatie waar cliënten van ’s HeerenLoo allerlei producten van hout maken. In 2020 sprak de eigenaar van Welna de wens uit voor een grafkist gemaakt van hout afkomstig van het landgoed. Er ontstond een unieke grafkist waar de eigenaar, bekenden en begrafenis- ondernemers enthousiast op reageerden. Ik had mijn passie gevonden. De Witte Veer was geboren.

Zelf probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven. Daarom zijn de producten die ik maak ecologisch. Restmateriaal van de planken gebruik ik voor het maken van de kleinere producten. En voor elke boom die wordt gekapt voor de werkplaats, plant ik er een terug. Want een levend en gezond bos is het mooiste dat ik kan achterlaten voor onze kinderen.

 

 #Ruimtevoorrouw

samen met welna en partners

De duurzame grafkisten en Werkplaats de Veer, ruimte voor rouw, wordt gesteund door lokale partijen, organisaties en crowdfunders:

Partners

Zorghoutvesterij Welna
Landgoed Welna
Studio1voud
Brieziet