de witte veer 

Ekologische uitvaartkisten

Werkplaats De Witte Veer ligt op het prachtige historische Landgoed Welna. Hier worden uitvaartkisten en andere uitvaartartikelen gemaakt van duurzaam hout afkomstig van het landgoed.

Bij De Witte Veer is er aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid en de mens. Onze uitvaartkisten zijn 100% ekologisch.

Ook is er de mogelijkheid om in de werkplaats onder begeleiding zelf een uitvaartkist te maken. Voor jezelf, of een dierbare.
Wij geloven dat het samen bouwen aan een mooie, duurzame kist, verbindend werkt in een moeilijke tijd.  

 

een uitvaartkist met een verhaal

Ons hout

Werkplaats De Witte Veer werkt nauw samen met Landgoed Welna. Het hout waar we mee werken, komt rechtstreeks van het landgoed. De boswachter selecteert eigenhandig de bomen en registreert waar ze gestaan hebben.

Het kappen van de bomen hoort bij het natuurlijke onderhoud van het bos. Voorheen werden gekapte bomen verkocht als vezelhout, biomassa of brandhout. Nu maken we er grafkisten van en geven we het hout een duurzamere bestemming.

De bomen worden verwerkt tot planken en aan de wind gedroogd. Voor elke boom die gekapt wordt voor de werkplaats, planten we een boom terug. Zo behouden we het landgoed voor de toekomst.

De werkplaats

Werkplaats de Witte Veer is een energieneutrale werkplaats. De zonnepanelen op het dak in combinatie met een warmtepomp zorgen ervoor dat de werkplaats draait op duurzame energie.

Als een van de weinige kistenmakers bieden we de mogelijkheid aan om zelf of met een groep dierbaren te werken aan een eigen duurzame grafkist. Dat kan in onze eigen werkplaats, gelegen op een historisch landgoed, in het bos.

Hier wordt samen met de werkplaatsmeester in alle rust gewerkt aan natuurproducten. Met aandacht voor de mens, details en duurzaamheid.

#Ruimtevoorrouw

een grafkist van
de witte veer

Als je kiest voor een grafkist of een baar van De Witte Veer, dan kies je niet alleen een omhulsel, maar ook voor een verhaal. Je wordt onderdeel van een reis, alleen of samen met je dierbaren.

Waarvoor je bij De Witte Veer terecht kunt: 

  • Een bezoek aan de plek op het landgoed waar ‘jouw’ boom stond
  • Samen met de werkplaatsmeester een grafkist afwerken
  • Samen de werkplaatsmeester een eigen doodskist of baar maken
  • Samen met vrienden en/of familie een grafkist of baar afwerken.
  • Ontwerpsessie met de werkplaatsmeester
  • Zelf een idee? Bel of mail ons gerust!

 

 

  • lokaal 100% 100%
  • natuurlijke materialen 100% 100%
  • ambachtelijk gemaakt 100% 100%
  • maatschappelijk verantwoord 100% 100%

Klantervaringen

Een werkplaats in het bos. Daar waar hij werkt, valt hij samen met de natuurlijke omgeving, zijn voorliefde voor het onbewerkte hout, en de ‘toegangsboot’ die hij ervan maakt.

Of het nu een kist is of een urn, beide ontwerpen stralen puurheid en tijdloosheid uit. En een enorme betrokkenheid van de maker,      Bert Jan.

Hij maakte voor ons een urn uit een stuk, met nog zichtbaar de schors van de boom. De energie die de urn afgeeft past zo goed bij onze dierbare die we verloren.

Het is een energie van creativiteit, kracht, beweging, talent en bovenal liefde.

Werken vanuit stille innerlijke concentratie en inspiratie. Dat is de signatuur van De Witte Veer.

Lilian

Voor elke boom die gekapt wordt voor mijn werkplaats, plant ik er een terug.

webshop

volg mij op social media

[instagram-feed]